Günümüzde hepimizin pek çok kez duyduğu ve hatta kanıksamaya başladığı bir gerçek, iklim krizi. Aynı zamanda nasıl önlenebileceğine dair de pek çok çalışma yapılıyor. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki gıda yetiştirme, tüketme ve atık yönetimleri alanında önemli bir değişiklik yapılmadığı sürece küresel ısınma asgari güvenli seviyede tutulamayacak. Üretilen gıdalarda ise aslan payı hayvancılık ve süt sektöründe. Artık, karbon salınımını azaltmaya yönelik kampanyaların yeterli olmadığı, “dünyayı kurtarmak için gıda üretiminin de değiştirilmesinin şart” olduğu bir gerçek. Yani metan gazı üretimini düşürmek için et tüketiminin de azaltılması gerekiyor. Dolayısı ile veganlık hem etik olarak hem de iklim krizini önlemek için benimsenecek bir önlem olarak ideal bir konumda yer alıyor.
Hayvan sömürüsünden, veganlıktan ve et sektörünün yol açtığı sorunlardan bahsedeceğimiz “İklim Krizi ve Veganlık” etkinliğimiz 26 Haziran Cumartesi günü saat 21.00’de Türlerin Yaşam Hakkı Podcasti’nden Işıl Karaelmas ve Melike Dirikoç ile Dilan Altınmakas ve Sare Abit moderatörlüğünde gerçekleşecek.